Kan Zaman (Er was een tijd)
- Göksel Yilmaz Ensemble en Anass Habib

zaterdag 02-03-2019 om 20:30 uur - €7,50

zaterdag 02-03-2019 om 20:30 uur - €7,50

Het Göksel Yılmaz Ensemble bestaat uit Göksel Yilmaz (gitaar, ud, saz en zang),  Anne Bakker (viool) en Funda Yilmaz (zang). Anass Habib (zang) is de special guest tijdens deze voorstelling. Het spel van het Göksel Yilmaz Ensemble is harmonieus, vol met emotie en kracht. Tijdens dit intieme concert wordt de luisteraar meegenomen op een muzikale reis door de Levant en het leven: van verlangen tot opstand, van verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië, Irak en Koerdistan voeren u mee op deze reis. Daarnaast bevat het repertoire zowel eigen composities van Yilmaz, met invloeden uit zowel traditionele Arabische en Turkse muziek als westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.

Het Göksel Yilmaz Ensemble

Sinds de oprichting van het ensemble in 2006 gaven ze concerten in Nederland, België, Turkije, Indonesië, Zwitserland en Duitsland. In Nederland werden ze uitgenodigd bij Radio en TV en op prominente festivals en muziekpodia waaronder de Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam. Ze speelden met grote artiesten als Jan Akkerman en Eric Vloeimans en toerden met het Internationaal Danstheater door Nederland, België, en Indonesië. 

Het ensemble heeft 2 albums uitgebracht: "Gegzin" (De Reiziger) 2011 en "Kam Zaman" (er was een tijd) 2016. Op 9 maart 2018 kwam Kan Zaman in Turkije uit onder het bekende platenlabel: KALAN Müzik.

Meer info: www.gokselyilmaz.nl 

Anass Habib

Anass Habib, (geb. Fez, Marokko) zingt vanaf zijn vroegste jeugd. Zijn repertoire bestaat uit muziek uit diverse landen en culturen zoals Libanon, Egypte en Syrië. Van Soefi poems tot oude christelijke melodieën en middeleeuwse Sefardische en Andalusische songs in verschillende Arabische dialecten.

Meer info: www.anasshabib.com Bestel kaarten